Svelvik JFF

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Fiske
Fiske

Makrellen er i fjorden

Makrellen har nok kommet for en stund siden, men jeg har ikke hatt anledning til å fiske etter den før denne uken.

En rask tur på et par timer ga en halvfull bøtte, fordelt på hvitting og makrell.

Makrellen er en sprelsk fisk med masse kreter, og er kjempegøy å dra opp på håndsnører. Jeg bruker 0.40-0.50 spoler som jeg har et søkke i bunnen av, og litt opp med ca 1 meters mellomrom 2 kroker. Disse agnes med agnsild som jeg deler opp i ca 3 biter, kommer litt ann på størrelsen av agnsilda. På denne turen bet makrellen nesten bare på hale biten.

Ofte så følger makrellen sildestimene, og disse kan enkelt lokaliseres...

Les mer …
 

Våren er tiden for sjøørretfiske!

For mange, spesielt fluefiskere, er ettervinterens og vårens sjøørretfiske i sjøen starten på sesongen. Da kommer sjøørreten, akkurat som torsken, inn mot land for å beite på alt som våkner til liv.

Spesielt børstemarken får mye oppmerksomhet på denne tida. I alle fiskeblader og blant sportsfiskere flest, snakkes det om den magiske perioden rundt fullmåne i april. Da svermer nemlig et par av de tallrike børstemarkartene, og både torsk og sjøørret...

Les mer …
 

Romjulsrøye

Endelig fikk jeg tatt meg årets først is fisketur. Skia mine er fortsatt smurt inn med fjordårets klister, så jeg bestemte meg for å prøve røya på Ebbestadvannet da det er ganske lett tilgjengelig. Jeg kom meg avgårde litt seinere enn jeg hadde håpet på, og startet ikke å gå fra bilen før halv 12. Turen innover tar i underkant av 30 minutter ved rolig gange. Det var flotte forhold for ski, og med ski på beina hadde jeg nok kommet inn til vannet på 15 minutt.

Les mer …
 

Isfiske 2010/2011

Isfiskesesongen kom rekordtidlig i år. Vi vil gjerne høre fra dere som har trosset bitende kulde for å prøve fiskelykken på isen. Skriv gjerne fangstrapporter i forumet vårt, og hvis dere ønsker å dele deres hotspots er dere velkommen til dette.

Jeg har ikke fått prøvd meg på isen ennå i år, jeg venter på litt mer behagelig temperatur, men her er et bilde av fjordårets fangst fra Ebbestadvannet.

fiskemiddag

 

Fiskekort

Vi har fått nye fiskekort i kassa på Skalland, dette er kort som ikke skal betales på stedet, men som betales i etterkant på konto.

Her ser dere de nye reglene og nye prisene. Fiskekort gjelder i vann i Svelvik.

Dagskort kr 50
Weekend(3 døgn) kr 100
Uke (7 døgn ) kr 150
Årskort kr 200

1) Barn og ungdom under 20 år fisker gratis

Les mer …
 


Side 6 av 6

Sponsorer

Klikk på logoen for å komme til sponsorens hjemmeside